Infraroodverwarming overtreft de klassieke hete-lucht-en vloerverwarming

Zowel in comfort omdat het netjes werkt, geruisloos is en geen onderhoud vraagt.

Minder lucht wordt verspreid in de ruimte, wat betekent dat er minder stof en bacteriën worden verspreid. Dit zorgt voor een bijzonder aangenaam binnenklimaat, die ideaal is voor mensen die last hebben van allergieën en astma. Zelfs het fenomeen "droge verwarmingslucht" treedt niet op bij stralingswarmte.

De muren en vloer die een kamer omsluiten worden verwarmd met Vitramo op een gedifferentieerde manier zodanig dat ze geen temperatuurverschillen tussen elkaar vertonen. Het Vitramo verwarmingssysteem garandeert deze gedifferentieerde verwarming door het gebruik van zeer effectieve, kleine en goedkoope verwarmingselementen.

De Vitramo verwarmingselementen zetten elektrische energie om in infrarode straling met vrijwel geen verliezen. Omdat de binnenkamervlakken worden verwarmd door het Vitramo verwarmingssysteem, kan de luchttemperatuur aanzienlijk lager dan de temperatuur met een conventioneel verwarmingssysteem zijn zonder dat het wooncomfort in het gedrang komt. Omdat al het verminderen van de luchttemperatuur in de kamer met 1 ° C resulteert in een energiebesparing van ongeveer 6% biedt Vitramo een overtuigende verwarmingstechniek.
 
Nog een voordeel: Na ventilatie (omdat de kamer frisse lucht nodig heeft) hoeft deze niet zo hoog te worden opgewarmd omdat de energie in de oppervlakken is opgeslagen.
En de infrarode stralingswarmte verwarmt niet alleen de oppervlakken, maar droogt ook de wanden. De resultaten zijn onverdeeld positief: Een droge muur isoleert warmte beter dan een vochtige muur. Een droge muur verlaagt dus de energiekosten.