Voordelen

De Vitramo verwarmingselementen zetten elektrische energie om in infrarood lange golf stralingswarmte met vrijwel geen verliezen.

Omdat de kamer-oppervlakken (en dus niet enkel de lucht) in het bijzonder door de Vitramo verwarmingssysteem worden verwarmd, kan de luchttemperatuur lager zijn dan met een conventioneel verwarmingssysteem zonder het wooncomfort in het gedrang te laten komen.
Aangezien al de luchttemperatuur te verminderen met 1 ° C resulteert in een energiebesparing van ongeveer 6%, biedt Vitramo een overtuigend economische verwarming technologie!

 

Nog een voordeel: Na ventilatie (omdat de kamer frisse lucht nodig heeft) hoeft deze niet zo hoog te worden opgewarmd omdat de energie in de oppervlakken is opgeslagen.
 

De infrarode stralingswarmte verwarmt niet alleen de oppervlakken, maar droogt ook de wanden. De resultaten zijn onverdeeld positief: Een droge muur isoleert warmte beter dan een vochtige muur. Een droge muur verlaagt dus de energiekosten.

 

Voordelen voor de gezondheid

Infrarood-C stralingswarmte is getest om het effect ervan op de gezondheid vast te stellen en is geclassificeerd als volstrekt ongevaarlijk!
 

De IR-C warmtestralen weergegeven door het Vitramo verwarmingselement zijn niet alleen geheel onschadelijk voor de gezondheid, maar dragen ook bij aan fysieke welzijn in een mate die "air-heating" systemen niet kunnen.

IR-C warmtestralen

  • Stimuleren de bloedcirculatie en de stofwisseling.
  • Verhoging van het zuurstofgehalte in het bloed.
  • Hebben een positieve invloed op cutane ademhaling.
  • Helpen om metabole afval te verminderen.
  • Bevorderen van gezondheid van de cellen.
  • Leiden tot een snellere celvernieuwing.